Leeg

Totaal: 0,00 €

Historie

Body

 

In memoriam: Marijke Fieret (1946/2015) 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Van oorsprong is de naam Langgewenscht verbonden geweest aan het huis van mijn voorouders, een aloud geslacht van mijn moeders kant, de familie De Rijk uit Hilversum.

James de Rijk,  Kunstschilder van de Romantiek is in zijn ouderlijk huis " Het Langgewenscht ", geboren in 1806  en overleden in 1882. James was leerling (1823 - 1825) van de kunstschilder Jan van Ravenswaay.
James de Rijk was leermeester van o.a. zijn twee kinderen Jacobus Augustinus  en Anna Francisca de Rijk, Cornelis Bijlard, Ferdinand Hendrik Sijpkens, Christianus Hendrikus Hein en Hendrik Jan Hein, Helmert Hendrikus van der Flier en Lion Schulman. 

Het huis "Langgewenscht" werd 29 april 1896 publiekelijk verkocht  aan de gemeente Hilversum en een jaar later afgebroken. Het terrein "Langgewenscht" werd een mooi park met gazons en paden beplant met lange rijen bomen.

Werken van James de Rijk ondermeer in; Amsterdams Historisch Museum, Rijksmuseum Amsterdam, Rijksprentenkabinet  Amsterdam, Teijlersmuseum Haarlem, Rijksprentenkabinet Leiden, Gemeentemuseum Kampen, Rijksmuseum Kroller-Muller Otterlo, Boymans- van Beuningen Rotterdam, Oosterkerk Zaandam en het Goois Museum Hilversum.

Sinds mijn kindertijd is mijn grote passie antiek en kunst. Het handmatig vervaardigen van bijvoorbeeld een mooi stuk kristal roept bij mij  de verfijning op van de romantiek uit vervlogen jaren. Om hiermee dagelijks te mogen omgaan is voor mij een langgewenste droom uitgekomen en het is voor de hand liggend dat ik mede daardoor  voor de naam "Langgewenscht" Antiek en Curiosa heb gekozen.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------